Mini olimpijska ŠPORTNA ZIMA z brezplačnimi delavnicami drsanja in curlinga na drsališču na Pogačarjevem trgu in teka na smučeh v Stanežičah

Foto: KJŠ

Športna zima Razgibajmo Ljubljano spodbuja meščanke in meščane k športni aktivnosti in gibanju v zimskem času. S Športno zimo začenjamo našo sezono predstavitev programov vadbe in rekreacije, dejavnosti športnih društev in predstavitev športnih objektov. Pridružite se nam od 9. do 18. februarja 2022 in izkoristite možnost brezplačnih delavnic za vse!

Program Razgibajmo Ljubljano sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport, izvaja ga konzorcij Športne zveze Ljubljane, ZŠD Krim in ZŠD Slovan.

Tudi pri nas boste v naslednjih dveh tednih lahko doživeli mini olimpijski utrip, saj vas v času zimskih OI vabimo, da spoznate 4 olimpijske discipline – tek na smučeh, curling, drsanje in hokej. Udeležba na delavnicah in predstavitvah je za udeležence brezplačna.

DELAVNICE DRSANJA in (OSNOV) HOKEJA

Delavnice drsanja in (osnov) hokeja na drsališču na Pogačarjevem trgu so tokrat namenjene najmlajšim. Veseli smo dobrega odziva vzgojiteljic in učiteljic, saj se nam bo v prihodnjih dveh tednih pridružilo 20 skupin oz. razredov, ki jim bodo osnove drsanja približali trenerji DKK Stanko Bloudek, HK Olimpije in HK Slavije Junior.

Termini za šole in vrtce na drsališču so sicer že vsi zasedeni, a v zdajšnjih časih se lahko kaj hitro zgodi, da se kakšen termin sprosti.

Odrasli pa imate možnost, da si vsak dan obujete drsalke in se zadrsate, saj bo drsališče na ljubljanski tržnici postavljeno še do marca. Seveda pa vabljeni tudi na obe drugi drsališči, v Halo Tivoli in v Zalog.

PREDSTAVITEV CURLINGA

Curling klub Ljubljana je z nami na vseh jesenskih dogodkih, a vedno na umetni progi. Tokrat pa se bodo končno predstavili na domačem terenu, na ledu.

Vabljeni 17. februarja od 17h do 19h na Pogačarjev trg, kjer ga lahko preizkusite tudi vi!

DELAVNICE TEKA NA SMUČEH

Na tekaški progi v Stanežičah s Skike klubom Slovenija, SK Brdo in ŠRD Tacen pripravljamo brezplačne delavnice teka na smučeh v klasični in drsalni tehniki.

Več o teku na smučeh na Športni zimi 2022 –>> https://www.razgibajmoljubljano.si/2022/02/04/sportna-zima-2022-tek-na-smuceh/