Velike prireditve

25. VOLKSWAGEN LJUBLJANSKI MARATON 24.10.2021
Informacije o prireditvi: http://www.vw-ljubljanskimaraton.si

41. MARATON FRANJA 11.-12.6.2022
Informacije o prireditvi: http://www.franja.org

POHOD OB ŽICI
Pohod po Poti ob žici je bil prvič organiziran leta 1957. Pohod poteka po skoraj 35 km dolgi poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev in je zato dobila ime Pot ob žici. Poleg spomina na osvoboditev Ljubljane (9. maj 1945) je prireditev že s prvo izvedbo želela spodbujati gibanje in zdrav način življenja, kar je njen glavni cilj tudi danes. Predvsem v zadnjem desetletju se število rekreativcev in rekreativk, ki se odločijo bodisi za pohod ali tek trojk, vsako leto povečuje. Prireditev je vsako leto organizirana v začetku maja, ob koncu tedna, ki je najbližje 9. maju, ko Mestna občina Ljubljana praznuje Dan miru (nekoč Dan zmage), od vstopa v Evropsko unijo pa na isti dan praznujemo tudi Dan Evrope. Pot je pohodnikom na voljo skozi vse leto, v sklopu dogodka pa drugi vikend v mesecu maju.
Informacije o prireditvi: http://www.pohod.si

28. ŠTUDENTSKI TEK NA GRAD

 1. Uradni naziv: 28. študentski tek na grad
 2. Termin: Torek, 29. junij 2021, kadarkoli med 12. in 21 uro
 3. Kraj: Prešernov trg, Ljubljana
 4. Organizatorji: ŠŠK Zdrava Zabava in ŠOU šport
 5. Partnerji: ŠOU v Ljubljani, Slovenska Karitas in youngCaritas
 6. Podporniki: Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport, Športna unija Slovenije v okviru programa Slovenija v gibanju
 7. Tekmovalne kategorije: Letošnji tek NI tekmovalnega značaja in bo potekal individualno
 8. Rok za prijavo: Za udeležbo ni potrebna predhodna prijava. Prijave bomo zbirali na Prešernovem trgu na dan tekmovanja med 12. in 21. uro.
 9. Način izvedbe teka: Letošnji tek NE BO organiziran, kot množični tek s skupinskim startom. Vabimo vse ljubitelje gibanja, da se v torek 29. junija kadarkoli med 12. in 21. uro podate na samostojni tek ali sprehod od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Med 12. in 21. uro bo možno oddati prijavo na Prešernovem trgu. Po oddaji prijave vas bomo povabili, da neorganizirano individualno odtečete ali se sprehodite do cilja na Ljubljanskem gradu, kjer vas bo počakala osvežilna pijača, okrepčilo in spominska majica.
 10. Prijavnina: Prijavnine ni!

Ker je tek dobrodelne narave vabimo vse udeležence, da ob prijavi oddajo vsaj en prehranski izdelek (čokolino, otroške sadne kaše, kosmiči, paštete, konzerve: mesne, zelenjavne, ribje, sadne, olje, kis, sladkor…) ali vsaj en izdelek za osebno higieno (tekoče milo, šampon, ženski vložki, zobna ščetka, zobna pasta, otroške plenice) v dobrodelne namene. Oddani prehrambni izdelki morajo imeti rok uporabe vsaj en mesec. Izdelke bomo namenili družinam v stiski v Sloveniji.

 1. Trasa teka:
 • Trasa je dolga cca. 2,5 km.
 • Start teka je na Prešernovem trgu, cilj teka je pred Ljubljanskim gradom oz na Šancah (antena)
 • Potek trase: Prešernov trg, Stritarjeva ulica, Ciril Metodov trg, Streliška ulica, cesta Slovenskih kmečkih uporov, Grajski drevored, Šance (antena)
 1. Spodbude: Vsi, ki bodo pretekli ali prehodili traso bodo prejeli spominsko majico 28. Študentskega teka na grad. Vsi udeleženci bodo v cilju prejeli osvežilno brezalkoholno pijačo in okrepčilo.
 2. Splošna določila:
 • Garderobo bo možno oddati na prijavnem mestu.
 • Zbrani podatki, pridobljeni s prijavami, bodo obdelani in hranjeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) oz. evropsko direktivo GDPR. Udeleženci se seznanjajo, da bo organizator zbrane podatke uporabljal za potrebe obveščanja o tekmovanju v tekočem letu ter v naslednjem letu.
 • Vsak tekmovalec s prijavo na 28. študentski tek na grad soglaša z objavo fotografij na katerih je ter osebnih podatkov (ime in priimek, izobraževalni zavod, klub/društvo) v različnih medijih organizatorjev teka ter v medijih, ki jim bo organizator posredoval podatke v objavo.
 • Odgovorna oseba: Aljoša Tišma, info@sousport.si, 031 390 349.

Podkategorije: