Otoki športa

Namen organizirane vadbe na otokih športa je prebivalce Ljubljane spoznati z možnostmi, ki jih dajejo športni objekti in površine v naravi, razgibati Ljubljančnke in Ljubljančane, usmerjanje zainteresiranih v klube in društva na redno vadbo, ne nazadnje pa tudi doseganje individualnih ciljev: izgubo odvečne maščobe, pridobivanje kondicije ter učvrstitev telesa …

Za redno telesno aktivnost v Ljubljani lahko dnevno poskrbite tudi sami. Za aktivno preživljanje prostega časa poskrbi vsak zase, organizirano ali individualno.

Za spodbujanje vsakodnevne telesne aktivnosti je poskrbela tudi Mestna občina Ljubljana, z urejenimi potmi, gozdovi in tudi z urbano športno opremo, trim otoki in zunanjimi fitnes napravami.

V Ljubljani je bilo v zadnjih letih postavljenih precej naprav za ulično vadbo. Naprave predstavljajo varen način vadbe, vse so opremnjene z navodili za vadbo in rimerne za vse generacije in za različno telesno pripravljene posameznike.

Program Razgibajmo Ljubljano vam, s sofinanciranjem MOL, na posameznih otokih športa pripravlja brezplačna svetovanja športnih strokovnjakov na trim napravah in napravah za ulično vadbo (streetworkout).

Naprave so po celi Ljubljani, preverite lokacije in urnike na https://www.razgibajmoljubljano.si/rekreacija-mol/otoki-sporta-2/sportna-rekreacija-2-2/ ter se nam pridružite. Predhodna prijava ni potrebna. V primeru dežja svetovanje odpade.

Podkategorije: