Otoki športa

Namen organizirane vadbe na otokih športa je prebivalce Ljubljane spoznati z možnostmi, ki jih dajejo športni objekti in površine v naravi, razgibati Ljubljančnke in Ljubljančane, usmerjanje zainteresiranih v klube in društva na redno vadbo, ne nazadnje pa tudi doseganje individualnih ciljev: izgubo odvečne maščobe, pridobivanje kondicije ter učvrstitev telesa …

Za redno telesno aktivnost v Ljubljani lahko dnevno poskrbite tudi sami. Za aktivno preživljanje prostega časa poskrbi vsak zase, organizirano ali individualno.

Za spodbujanje vsakodnevne telesne aktivnosti je poskrbela tudi Mestna občina Ljubljana, z urejenimi potmi, gozdovi in tudi z urbano športno opremo, trim otoki in zunanjimi fitnes napravami.

V Ljubljani je bilo v zadnjih letih postavljenih precej naprav za ulično vadbo. Naprave predstavljajo varen način vadbe, vse so opremnjene z navodili za vadbo in rimerne za vse generacije in za različno telesno pripravljene posameznike.

Program Razgibajmo Ljubljano vam, s sofinanciranjem MOL, na posameznih otokih športa pripravlja brezplačna svetovanja športnih strokovnjakov na trim napravah in napravah za ulično vadbo (streetworkout).

Naprave so po celi Ljubljani, preverite lokacije in urnike na //vstavi povezavo do urnikov, ko bo stran javna// ter se nam pridružite. Predhodna prijava ni potrebna. V primeru dežja svetovanje odpade.

Podkategorije: