ŠPORTNA ZIMA 2022 – razpis in prijavnica za vrtce in šole

Miniolimpijado za vrtce in šole izvajamo v začetku šolskega leta, tokrat pa vas vabimo na nekoliko drugačno Mini olimpijado, pravzaprav gre za mini Mini olimpijado s pravim olimpijskim pridihom


Konec tedna se bodo v Pekingu začele  zimske olimpijske igre, zato smo se tudi mi odločili, da letošnjo Športno zimo pripravimo v času največjega športnega dogodka v letu. Tako tudi uradno začenjamo sezono spodbujanja k udeležbi naših brezplačnih programov in akcij, ki so namenjeni vsem generacijam. Še posebej pa h gibanju spodbujamo in vabimo najmlajše. 


Ker želimo otrokom približati zimske športe v najbolj naravni obliki, smo izkoristili možnost, ki jo omogočata pripravljena proga za tek na smučeh v Stanežičah in čisto pravo drsališče v centru Ljubljane, na Pogačarjevem trgu. Šole in vrtce vabimo, da se nam pridružite, da skupaj uživamo v olimpijski Športni zimi!

Zaradi omejitev, ki jih zapovedujejo zima, nekaj več potrebne opreme in s tem povezana priprava na vadbo ter skrb za varno izvedbo delavnic, so mesta za skupine tokrat omejena na točno določene termine in velikosti skupin, posebej za drsanje/hokej na Pogačarjevem trgu in tek na smučeh v Stanežičah. 

Prijavite se najkasneje do 4. februarja 2022, do 12h.

Razpis za obe dejavnosti je objavljen spodaj.

Ker se program lahko dopolni oziroma spremeni, spremljajte urnike in obvestila na naši spletnih straneh www.razgibajmoljubljano.si in www.szlj.si.

PRIJAVE pošljite

razgibajmo.ljubljano@gmail.com

Ker se program lahko dopolni oziroma spremeni, spremljajte urnike in obvestila na naši spletnih straneh www.razgibajmoljubljano.si in www.szlj.si.

RAZPIS za drsanje/hokej na Pogačarjevem trgu

Delavnica drsanja bo na drsališču na Pogačarjevem trgu. Namenjene so otrokom iz vrtca in osnovnošolcem do 3. razreda. V eni uri bo otrokom predstavljana osnova drsanja in hokeja, otroci se bodo naučili osnovnega drsalnega koraka in preprostih tehnik drsanja. Drsanje je tudi osnova, ki jo mora najprej osvojiti vsak hokejist, predno dobi v role palico in pak.

Zbor skupin bo vsaj pol ure pred začetkom, kjer bo skupine počakala naročena oprema.

Na drsališču sta lahko hkrati dve skupini otrok, po največ 20 otrok.


Termini:

10. – 11. 2. 2022   in 16. – 18.2. 2022

Ura: 

9.30 – 10.30 in 10.30 – 11.30 (uro bomo določili skupini po prejetih prijavah)

Starost otrok:

vrtec, OŠ 1.-3. razred

Strokovni kader:

Delavnice vodi strokovni kader drsalnega društva Stanko Bloudek ter hokejskih klubov Olimpija in Slavija junior. 

Oprema:

Drsalke, športna in oprema primerna za na drsališče.                

Drsalke si lahko otroci sposodijo na drsališču, cena najema je 3 eur/ otroka. Prosimo, da v prijavnici navedete število drsalk, ki jih potrebujete za posamezno število drsalke, da jih lahko pripravimo. 

Prijave:

Do petka, 4. februarja 2022, do 12h, prek spletne prijavnice.              

Zaradi omejitve prostora bodo mesta dobile tiste skupine, ki se bodo prej prijavile. Urnik bomo pripravili in prilagodili tako, da bodo otroci iz ene šole/vrtca skupaj. 
           

RAZPIS za tek na smučeh v Stanežičah

Delavnice so namenjene osnovnošolcem. Na delavnici bosta predstavljeni dve tehniki teka na smučeh, klasična in drsalna tehnika., vsak dan druga. Učenci se bodo naučili osnov teka na smučeh.

Zaradi omejenega števila opreme in velikosti skupine, je udeležba omejena na okoli 20 oseb na delavnico.

Termini:

9., 10., 12. 2. 2022 

Ura: 

9.00 – 12.00

Starost:

osnovnošolci

Strokovni kader:

Delavnice vodi strokovni kader smučarskega kluba Brdo in Skike kluba Slovenija

Oprema:

Tekaške smuči, palice in čevlji, športna oprema primerna za tek na smučeh.              

Opremo za tek na smučeh (smučke, palice, čevlji) si otroci sposodijo na poligonu, cena najema je 3 eur/ otroka.

Prosimo, da v prijavnici navedete število opreme, ki jo potrebujete, z višino otrok in številko noge, da jih lahko pripravimo. 

Prijave:

Do petka, 4. februarja 2022, do 12h.             

Zaradi omejitve prostora bodo mesta dobile tiste skupine, ki se bodo prej prijavile.
Izbrani boste dobili potrditev po elektronski pošti, navedeni v prijavnici. Takrat boste dobili tudi podrobnejše informacije.