8. Športne igre zaposlenih

V Ljubljani so v soboto, 03.09.2022 potekale že 8. Športne igre zaposlenih 2022, ki sta jih organizirala Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez in Športna zveza Ljubljane. Športne igre zaposlenih so uvod v tradicionalni dogodek Tedna športa, ki v organizaciji Športne zveze Ljubljane in sodelovanju Mestne občine Ljubljane letos v Ljubljani poteka od 3. do 10. septembra.

Na Športnih igrah zaposlenih v Ljubljani je sodelovalo 182 udeležencev iz 28. podjetij. Tekmovalci so tekmovali v 5. različnih športnih panogah (malem nogometu, košarki, šahu, odbojki in kegljanju). Tekmovanje se je pričelo z uradno otvoritvijo in nagovorom predstavnika Športne zveze Ljubljane. V nagovoru smo izpostavili vrednote Fair Play-a, prav tako pa smo poudarili tudi pomembnost preprečevanja dopinga v športu. Po otvoritvenem protokolu so koordinatorji posameznih športnih panog tekmovalce pospremili na športna prizorišča.

Zaključek iger je tako, kot vsako leto potekal v dvorani Športnega centra Triglav. Prve štiri ekipe so prejele pokale za osvojena mesta, vsi udeleženci 8. Športnih iger zaposlenih pa so prejeli še priznanja za sodelovanje, spominske majice, topli obrok in pijačo. Po podelitvi priznanj je sledilo druženje.

Športne igre zaposlenih sofinancira Mestna občina Ljubljane in Fundacija za šport.