FIT SENIOR – ŠPORT ZA STAREJŠE, sreda, 7. september

Z višanjem starosti prebivalstva je zelo pomembno, da se zavedamo, da je vsakodnevno gibanje tisto, ki pripomore k boljšemu fizičnemu in umskemu počutju!

Seveda pa moramo vedeti, da se z višanjem starosti vaje spreminjajo. Ko govorimo o vajah za moč, se veliko starejših ustraši, da bodo dvigovali uteži! Brez skrbi, vaje pri starejših se razlikujejo od tistih, ki jih izvaja mlajša populacija. Zato je dobro, da se lahko vsak, ki izvaja katerokoli vadbo, posvetuje s strokovnjakom, ki ve, katere vaje priporoča, predvsem pa ve, katere vaje se starejšim odsvetuje. Saj veste, nemalokrat se sliši: “Oh, to smo pa včasih takole delali …” ; ampak to je bilo včasih, ko je bilo telo drugačno.

V Ljubljani imajo starostniki zares veliko možnosti za udeležbo na organiziranih, strokovno vodenih vadbah. Vadbe, ki jih za starejše sofinancira Mestna občina Ljubljana, so za udeležence brezplačne.

Zato vabljeni, da spoznate dejavnosti za starejše, ki so vam na voljo v Ljubljani! Lahko boste sodelovali v celotnem treningu ali pa si le ogledali, kako izgleda! Pri nas ne boste le spoznali, lahko boste tudi preizkusili vaje in dejavnosti, ki se priporočajo starejšim!