PROGRAM TEDNA ŠPORTA 2022 (3. – 10. september 2022)

Prvi septembrski teden si rezervirajte za obisk dogodkov Tedna športa, tedna, ki v Ljubljani že od leta 2014 spodbuja h gibanju, redni vadbi in rekreaciji.

V Tednu športa v Ljubljani boste spoznali različne športne aktivnosti za vse generacije:

  • udeležili se boste brezplačnih vadb, tečajev in predstavitev,
  • lahko boste sodelovali na športnih igrah zaposlenih,
  • morda boste le navijali za tekmovalce na Športnih igrah zaposlenih ali Finalu v ulični košarki 3 na 3,
  • lahko se boste udeležili organiziranega pohoda ali kolesarske ture,
  • obiskali društva na sejmu Narava zdravje in Otroški bazar.

Urnik in aktivnosti spremljajte na www.razgibajmoljubljano.si, www.szlj.si ter na Facebooku in Instagramu Razgibajmo Ljubljano!

Programi so za udeležence brezplačni.

sobota, 3. september: ŠPORTNE IGRE ZAPOSLENIH

Športni center Triglav

9h do 13h

Športna zveza Ljubljane v sodelovanjem z Olimpijskim komitejem-Združenjem športnih zvez, organizira 8. Športne igre zaposlenih. S tem projektom se spodbuja poslovno javnost k športni aktivnosti in druženju. Zaposleni se bodo pomerili v nogometu, košarki, odbojki, kegljanju in šahu.

Športna društva v podjetjih, zaposleni, ki se neformalno združujete na športnih igriščih ali telovadnicah in drugi zainteresirani zaposleni, vabljeni, da se prijavite in preživite prijeten športen dan!

Informacije in prijave –>> https://www.szlj.si/2022/06/06/8-sportne-igre-zaposlenih/

Če spadate med navijače, vabljeni od 9h do 13h v Športni center Triglav.

Program –>> https://www.szlj.si/wp-content/uploads/2022/05/Program-prireditve-2022.pdf

sobota, 3. september in nedelja, 4. september: REKREATIVNE AKCIJE IN POHODI

Različne lokacije

Urnik bo dodan

Društva in zavodi pripravljajo različne pohode in kolesarske ture, kot so: Pohod na Orle, klasično ali po nordijsko ali s tekaškimi rolkami (skike), pohod po Oskarjevi poti po Golovcu, vodene cestne, turne in gorsko kolesarske ture po Ljubljani in okoliških hribih (Debni vrh, Žagarjev vrh, Babna gora, Golovec, …)

Podroben program in urnik bosta objavljena po 20. 8. 2022 na www.razgibajmoljubljano.si

ponedeljek, 5. september in torek, 6. september : V DOBRI KONDICIJI VSAK DAN – ŠPORT ZA VSE

Različne lokacije

Urnik

  • DNEVI ODPRTIH VRAT DRUŠTEV
  • VADBA NA OTOKIH ŠPORTA
  • VADBA NA ZUNANJIH NAMIZNOTENIŠKIH MIZAH

S prvim delovnim dnem v Tednu športa v Ljubljani začenjamo z dnevi odprtih vrat društev. Ker vas vsa društva nimajo možnosti povabiti k sebi v ponedeljek in torek, saj imajo urnike, ki so vezani na prostor v dvorani, bomo objavili seznam društev z urnikom in lokacijami, kdaj in kje jih boste lahko obiskali.

Otoki športa in zunanje namiznoteniške mize so v Ljubljani postavljeni na veliko lokacijah. V ponedeljek in torek vas bomo povabili le na nekatere lokacije. Za podrobne informacije nas spremljajte na www.razgibajmoljubljano.si, www.szlj.si ter na Facebooku in Instagramu.

Za študente je september še čas izpitov, a športna aktivnost je tudi v tem času pomembna. Informacije o športni dejavnosti za študente –>> www.unisport.si

Podroben program in urnik >>> na www.razgibajmoljubljano.si

sreda, 7. september: FIT SENIOR – ŠPORT ZA STAREJŠE

Prešernov trg

10h do 18h

Včasih so bili tisti, starejši od 65 let res že starostniki in redko kdo je redno telovadil. Danes to težko trdimo, saj vsakodnevno srečavamo starejše, ki redno vadijo in se udeležujejo tudi različnih tekmovanj. Pa ne le tiste, ki se bližajo 70-im letom, tudi tiste, ki so že presegli 80 let!

Z višanjem starosti prebivalstva je zelo pomembno, da se zavedamo, da je vsakodnevno gibanje tisto, ki pripomore k boljšemu fizičnemu in umskemu počutju! Zato vabljeni, da spoznate dejavnosti za starejše, ki so vam na voljo v Ljubljani in se nam pridružite pri vadbi v mestu!

  • 10. 30 in 17h Telovadba 1000 gibov; Društvo šola zdravja
  • 10h do 12h Predstavitev dejavnosti za starejše – vadba za moč, namizni tenis, plesno gibalna telovadba, prstomet, štrbunk; Športna zveza Ljubljane, Dnevni centri aktivnosti, Mestna zveza upokojencev, Namiznoteniški klub Olimpija, ŠD Squoshland in Štrbunk zveza Slovenije in druga društva

četrtek, 8. september do sobota, 10. september: PREDSTAVITEV DRUŠTEV NA SEJMIH NARAVA ZDRAVJE in OTROŠKI BAZAR

Gospodarsko razstavišče

9h do 17h

Letos imate možnost, da v Tednu športa obiščete društva tudi na Gospodarskem razstavišču, kjer sta letos v tem terminu združena dva sejma, Sejem Narava zdravje in Otroški bazar. Na sejmu se bo izvajalo tudi SLOfit testiranje s Fakulteto za šport.

Podroben program in urnik bosta objavljena po 20. 8. 2022 na www.szlj.si in www.razgibajmoljubljano.si

četrtek, 8. september in petek, 9. september: MINI OLIMPIJADA

Kongresni trg

9h do 12h

To sta dva športna dneva, ko najmlajši šolarji spoznavajo različne športne panoge in se zabavajo v centru Ljubljane. Mini olimpijada je skoraj kot prava olimpijada, z otvoritvijo, s prebrano zaprisego športnika, z olimpijsko zastavo in olimpijsko baklo!

sobota, 10. september: ŠPORTNA TRŽNICA

Kongresni trg

9h do 14h

Na enem mestu smo zbrali športno ponudbo, ki bo na voljo v novi sezoni. Športna društva bodo pripravila predstavitve panog z možnostjo preizkusa, ogledali si boste lahko različne nastope in zabavna tekmovanja. Z društvi bomo pripravili tudi različne nagradne igre.

Seznam društev, ki bodo sodelovala se še dopolnjuje.

sobota, 10. september: FINALE V ULIČNI KOŠARKI

Gospodarsko razstavišče

Urnik bo dodan

Letošnje finale v ulični košarki 3 na 3 bo na Gospodarskem razstavišču.

Za več informacij spremljajte www.szlj.si