INKLUZIVNI POHOD PO OSKARJEVI POTI – Športna pomlad 2022

Letošnjo Športno pomlad bomo začeli s pohodom po Golovcu, točneje s pohodom po Oskarjevi poti. Začetek poti sega v leto 2018, ko so na OŠ Oskarja Kovačiča trasirali pot in izvedli prvi Oskarjev pohod. Namen pohoda je bil spodbuditi učence in učenke, njihove starše, stare starše in ostale občane, da »vzamejo pot pod noge« in si privoščijo rekreacijo dobesedno pred domačim pragom.

Z aktivnim udejstvovanjem članov Šolskega sklada pri projektih Mestne občine Ljubljana jim je uspelo, da je bila pot leta 2021 ob ureditvi Golovca tudi uradno označena. Žal ravno malo prepozno, da bi se znašla tudi na zemljevidih ob vstopnih točkah, a vas po poti vodijo oznake na totemih in dodatnih tablah. Za pomoč pa je zemljevid na spletni strani.

Ker zadnji dve leti nista bili naklonjeni množičnim pohodom, smo se z OŠ Oskarja Kovačiča odločili, da začnemo izvajati manjše pohode čez celo leto.

Ker tudi letošnja Športna pomlad Razgibajmo Ljubljano po dveh letih pomeni ponoven začetek naših rednih spodbujanj in druženj ob športnih aktivnostih, smo se odločili, da k vodenju pohoda povabimo vsa zainteresirana društva in druge. Na letošnji prvi pohod je nas vabi Društvo za kulturo inkluzije. V društvu skrbijo za enakovredno vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo. Z aktivnostmi skrbijo za promocijo inkluzivne kulture, zdravega načina življenja in aktivnega preživljanja prostega časa otrok, mladostnikov in odraslih oseb s posebnimi potrebami. Za njihovo uspešno vključevanje v organizirane izobraževalne oblike ter širšo družbo je zelo pomembno sodelovanje vseh, saj le tako spoznamo, da je vsak od nas poseben in drugačen in le skupaj lahko dosežemo napredek.

Vabljeni, da se nam pridružite na Inkluzivnem pohodu po Oskarjevi poti, da se vsi posebni in drugačni sprehodimo po isti poti, vsak do svojega cilja!

KDAJ: sobota, 2. 4. 2022 –>> 9. 4. 2022, ob 10.00 uri –>> v primeru slabega vremena bomo sporočili nov termin pohoda!

ZBIRNO MESTO: pred OŠ Oskarja Kovačiča, Dolenjska cesta 20 (vhod pri cesti)

DOLŽINA PROGE: 12 km (z možnostjo krajših poti do cilja)

TRAJANJE POHODA: dobri dve uri za celoten krog

TEŽAVNOST: lahka

KAJ POTREBUJETE: Športno obutev in oblačilo; bidon z vodo in kakšen prigrizek iz nahrbtnika.

Prosimo, da izpolnite spodnjo prijavnico zaradi lažje organizacije aktivnosti. V primeru nejasnosti oz. vprašanj lahko pokličete na 031 459 600 (Blanka) ali pišete na drustvo.zakulturoinkluzije@gmail.com, lahko tudi na razgibajmo.ljubljano@gmail.com .

PRIJAVNICA (klik)