Pohod po Oskarjevi poti

Leta 2018 so člani Šolskega sklada ljubljanske OŠ Oskarja Kovačiča želeli oplemenititi svoje delo. Hrib Golovec je bil kot nalašč za idejo za osnovanje Oskarjeve poti, ki bi njihove učence in učenke, njihove starše, stare starše in ostale občane spodbudila, da »vzamejo pot pod noge« in si privoščijo rekreacijo dobesedno pred domačim pragom.

Krožna pot se začne pri osnovni šoli na Dolenjski cesti, vodi mimo observatorija, po Italijanki mimo trim naprav do križišča poti iz Štepanskega naselja. Tam se obrne nazaj, gre mimo kolesarskega parka do vrha Mazovnik, nadaljuje mimo počivališča na Črni hrib in se spusti po poti do nogometnega igrišča, prečka Dolenjsko cesto in nadaljuje pot po pločniku do Dolenjske ceste 20. Pot je dolga okoli 11 km.

Ko je bil pohod zasnovan, je bilo predvideno, da bo organiziran pohod vsako leto, tretjo soboto v septembru . Zadnji dve leti je bil pohod izveden v ožjem obsegu, saj razmere niso omogočale, da bi se pohod organiziral v popolni obliki.

So pa traso prepoznali kot zanimivo na Mestni občini Ljubljana, zato je bila pot v projektu URBforDAN leta 2021 dokončno tudi označena. Tako imamo možnost, da se po poti prav vsak dan lahko rekreiramo.

Pričakujemo, da se drugo leto zopet srečamo v polnem številu, letos pa vas vabimo, da se nam pridružite na pohodu v manjši skupini!