SLOfit meritve

Izkoristite brezplačno možnost in preverite vašo telesno zmogljivost v odrasli dobi!

V programu Razgibajmo Ljubljano od aprila letos, v sodelovanju s Fakulteto za šport, organiziramo tudi testiranja SLOfit za odrasle in starostnike.

SLOfit odrasli in starostniki je nadgradnja uveljavljenega spremljanja telesnega in gibalnega razvoja v slovenskem šolskem okolju (Športnovzgojni karton), ki omogoča spremljanje telesne zmogljivosti tudi v odrasli dobi. Namen je spodbuditi odrasle k diagnosticiranju in spremljanju njihove telesne zmogljivosti, za ustrezno načrtovanje in izvedbo vadbenih programov in samoorganizirane športne in druge telesne dejavnosti. Merski sklop je prilagojen posebnostim odrasle populacije.

Merjenje SLOfit odrasli je sestavljeno iz treh sklopov:

1/ preverjanje zdravstvenega tveganja za izvedbo gibalnih nalog

2/osnovni sklop (z zdravjem povezana telesna zmogljivost),

3/ dodatni sklop (z gibalno učinkovitostjo povezana telesna zmogljivost).

Sklop nalog je primeren in varen za vse odrasle osebe ne glede na njihovo starost oziroma zdravstveno stanje.

Kam na testiranje v Ljubljani?

V Ljubljani testiranja izvajamo v okviru programa Razgibajmo Ljubljano, ob pomoči Fakultete za šport. Prvo, za starejše bo 14. 4. 2022 v ŠC Triglav (prijave so že zaključene), naslednje pa bo v četrtek, 21. aprila v dvorani in na atletskem stadionu na Kodeljevem.

Na testiranje se je obvezno potrebno predhodno prijaviti, prijave zbiramo do torka, 19. aprila, do 12h oz. do zapolnitve mest.

Število mest je omejeno.

Informacije: razgibajmoljubljano@gmail.cominfo@szlj.siodrasli@slofit.org

Meritve SLOfit so v Ljubljani del programa Razgibajmo Ljubljano, ki ga izvajajo Športna zveza Ljubljane, Zveza športnih društev Krim, Zveza športnih društev Slovan in Športna zveza Univerze v Ljubljani.