TEDEN ŠPORTA 2018: 15. september, ŠPORTNA TRŽNICA

S ŠPORTNO TRŽNICO bomo zaključili letošnji osrednji športni dogodek Razgibajmo Ljubljano, Teden športa v Ljubljani.

Teden športa v Ljubljani je program namenjen spoznavanju športne ponudbe v Ljubljani. Namen Tedna je športa je, da na enem mestu zberemo kar največ ponudnikov športne vadbe v Ljubjani, namenjene otrokom, mladini, rekreativcem, predvsem pa želimo s predstavitvijo programov doseči vse tiste, ki se še niso odločili vključiti k športni vadbi, samostojni ali organizirani, brezplačni ali plačljivi.

Vsako leto se na Tednu športa zbere preko 100 ponudnikov vadb,večina tistih, ki jim programe športne vadbe sofinancira Mestna obina Ljubljana. Ljubljančanom vseh starosti, skupin, telesnih in zdravstvenih zmožnosti tako na enem mestu ponudimo izbor športov in vadbe, ki jih ponuja Ljubljana.

Poleg možnosti spoznavanja športnih programov v Ljubljani, pripravljamo tudi programe, kjer se boste lahko tudi sami aktivno priključili, kot sodelujoči na dogodkih ali le na demonstracijskih vadbah, ki jih v tem tednu pripravljajo naša društva. Vadbe bodo za udeležence brezplačne.

Pred petimi leti smo začeli z enim dnevom predstavitve športa, letos je programa že za cel mesec in še več, zato smo vse dejavnosti od konca avgusta naprej strnili pod Športno jesen, največji poudarek pa je na Tednu športa.

Program Razgibajmo Ljubljano organizirajo Športna zveza Ljubljane, Športna zveza Univerze v Ljubljani, Zveza športnih društev Krim in Zveza športnih društev Slovan z izvajaci, športnimi društvi in zavodi.

Program sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za Šport, častni pokrovitelj je župan MOL, Zoran Janković.

Na Športni tržnici se bo s svojim programom, nastopi in aktivnimi predstavitvami predstavilo skoraj 100 športnih društev iz Ljubljane, ki bodo obiskovalce vseh starsti nagovarjali h gibanju, rekreaciji in k športni vadbi.

V soboto si boste tisti, ki boste najbolj aktivni, lahko prislužili praktične nagrade. Vse, kar morate stortiti je, da si natisnete kuponček in z žigi zberete napis TEDEN ŠPORTA.